Mentorprogram

Vår kärnverksamhet är ett yrkesinriktat mentorsprogram där våra adepter får en engagerad samtalspartner, som kan bl i en värdefull referens och dörröppnare till arbetsmarknaden.

Jag vill bli mentor

Öppet Hus matchar mentorer till unga vuxna med utländsk bakgrund. Mentorerna anmäler sig till oss direkt på Öppet Hus. De flesta har rekommenderats till oss och många av mentorerna ställer upp flera gånger då de ser ett stort värde i erfarenhetsutbytet.

Utifrån adeptens arbetserfarenhet, utbildning och/eller intressen matchar vi så nära som möjligt hen till en personlig mentor inom samma arbetsområde.

Läs mer
Öppet Hus mentorer
En av Öppet Hus adepter

Jag vill ha en mentor

Mentorprogrammet riktar sig till dig som är ung vuxen, 17 till 40 år med utländsk bakgrund i syftet att vägleda dig i din karriär och föra dig närmare den svenska arbetsmarknaden.

Vi matchar en personlig mentor till dig utifrån dina tidigare erfarenheter, utbildning och/eller intressen. Engagemang och motivation är grunden i ett framgångsrikt mentorprogram. Du får ett bollplank och en engagerad samtalspartner, som kan bli en värdefull referens och en dörröppnare, ofta med ett stort kontaktnät i Göteborg.
Mentorprogrammet är kostnadsfritt och drivs av vårt starka nätverk av ideella krafter och människor.

Läs mer
Nozima är en av Öppets Hus adepter.
Nozima
Adept

Jag  är jättenöjd att jag har anmält mig till Öppet Hus. Jag fick en underbar person och kunnig läkare som min mentor. Under tiden i mentorprogrammet fick jag följa med min mentor till vårdcentralen och till privatkliniken där han arbetar. Jag fick mycket ny erfarenhet, framförallt möjligheten att lära mig svenska språket i möten med patienter och vårdpersonal, öka förståelsen för rutiner i svenska sjukvården och fylla på min kunskapsbrist. Ulf jobbar i jättehögt tempo och älskar sitt jobb, och delar gärna med sig av sina kunskaper. Jag tycker att man borde satsa på att sprida kunskapen om Öppet Hus då det hjälper mycket nyanlända utländska läkare som jag att få inblick i svenska sjukvården och hjälp och stöttning i processen att få läkarlegitimationen. Jag skulle vilja tacka er på Öppet Hus för möjligheten att ha en mentor och önska er all lycka i framtiden.

Ramza är en av Öppets Hus adepter.
Ramza
Adept

Öppet Hus mentorprogram har fungerat och har varit en upplevelse jag kommer ha med mig genom livet. Det har varit väldigt kul att lära känna Anne-Lii, hon är underbar människa, och vi har under ett års tid träffats på caféer och lärt känna varandra som individer. Det är viktigt att ha en mentor som är etablerad på arbetsmarknaden och som jobbar med något man i framtiden kanske kommer jobba med. Det känns bra att känna en person som man kan vända sig till för funderingar kring arbetslivet.

Melek är en av Öppets Hus adepter.
Melek
Adept

Jag kommer definitivt fortsätta träffa min mentor. Tiden gick otroligt fort och jag önskar att min mentor Pia hjälper mig ett tag till. Det har hon sagt att hon kommer göra. Helheten av mentorprogrammet var jättelärorikt och roligt tycker jag. Vi försökte träffas en gång i månaden och det lyckades vi bra med. Under programmet förbättrade jag mitt språk och lärde mig även att vara stolt över mig själv. Jag lyckades komma in på Göteborgs Universitet, vilket är glädjande för en person som kom till Sverige som tonåring. Mentorprogrammet var ett stöd vid sidan om för mig.

Jirbil är en av Öppets Hus adepter.
Jiribil
Adept

Jag tycker det är väldigt bra, både för mentorer och adepter att man lär sig mycket om varandra och man skapar sig ett nätverk vilket är det viktigaste. Många saknar ett bra nätverk idag, och det är något man får genom mentorskapet.

Zorona är en av Öppets Hus mentorer.
Zorona
Mentor

Vi hade en liten intro och pratade lite kring hennes förväntningar och upplevelser inom kontexten för kultur och arbetsliv. Jag tyckte att det var jätteroligt, hon är verkligen motiverad och har en stark vilja att komma igång ordentligt på arbetsmarknaden. Det ska bli jättekul att supportera henne i de mål hon har nu framöver.

Intresseanmälan

Vill du veta mer om Öppet Hus, hur vi kan samarbete eller anmäla dig till våra Mentorprogram?

    Föredrar du mail? Maila sofia.bruce@gp.se

    chevron-upchevron-leftchevron-rightarrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram