NÅGRA ORD FRÅN VÅRA
ADEPTER

”Jag tycker det är väldigt bra, både för mentorer och adepter att man lär sig mycket om varandra och man skapar sig ett nätverk vilket är det viktigaste. Många saknar ett bra nätverk idag, och det är något man får genom mentorskapet.”
Jibril
Adept
”Jag är jättenöjd att jag har anmält mig till Öppet Hus. Jag fick en underbar person och kunnig läkare som min mentor. Under tiden i mentorprogrammet fick jag följa med min mentor till vårdcentralen och till privatkliniken där han arbetar. Jag fick mycket ny erfarenhet, framförallt möjligheten att lära mig svenska språket i möten med patienter och vårdpersonal, öka förståelsen för rutiner i svenska sjukvården och fylla på min kunskapsbrist. Ulf jobbar i jättehögt tempo och älskar sitt jobb, och delar gärna med sig av sina kunskaper. Jag tycker att man borde satsa på att sprida kunskapen om Öppet Hus då det hjälper mycket nyanlända utländska läkare som jag att få inblick i svenska sjukvården och hjälp och stöttning i processen att få läkarlegitimationen. Jag skulle vilja tacka er på Öppet Hus för möjligheten att ha en mentor och önska er all lycka i framtiden.”
Nozima
Adept
"Öppet Hus mentorprogram har fungerat och har varit en upplevelse jag kommer ha med mig genom livet. Det har varit väldigt kul att lära känna Anne-Lii, hon är underbar människa, och vi har under ett års tid träffats på caféer och lärt känna varandra som individer. Det är viktigt att ha en mentor som är etablerad på arbetsmarknaden och som jobbar med något man i framtiden kanske kommer jobba med. Det känns bra att känna en person som man kan vända sig till för funderingar kring arbetslivet."
Ramza
Adept
”Jag kommer definitivt fortsätta träffa min mentor. Tiden gick otroligt fort och jag önskar att min mentor Pia hjälper mig ett tag till. Det har hon sagt att hon kommer göra. Helheten av mentorprogrammet var jättelärorikt och roligt tycker jag. Vi försökte träffas en gång i månaden och det lyckades vi bra med. Under programmet förbättrade jag mitt språk och lärde mig även att vara stolt över mig själv. Jag lyckades komma in på Göteborgs Universitet, vilket är glädjande för en person som kom till Sverige som tonåring. Mentorprogrammet var ett stöd vid sidan om för mig
Melek
Adept

NÅGRA ORD FRÅN
VÅRA MENTORER

"Vi hade en liten intro och pratade lite kring hennes förväntningar och upplevelser inom kontexten för kultur och arbetsliv. Jag tyckte att det var jätteroligt, hon är verkligen motiverad och har en stark vilja att komma igång ordentligt på arbetsmarknaden. Det ska bli jättekul att supportera henne i de mål hon har nu framöver."
Zorana
Mentor, Volvo Cars