Trevlig sommar, vi ses i augusti!

Trevlig sommar, vi ses i augusti!

Stort tack för ert intresse och engagemang i Öppet Hus. Det hade inte gått utan er! 

 

Här är några utdrag från våra solskenshistorier

Adeptcitat
”Det som är bäst är väldigt svårt att lyfta fram eftersom allt vi har gjort hittills har varit underbara dagar och möten. Men det bästa är nog att jag har fått en mentor som tänker ungefär på samma sätt som jag gör och det gör det lättare att kommunicera. Hon har mycket kunskap kring ämnena jag är intresserad av och det gör att jag lär mig mycket. Vi brukar träffas flera gånger i månaden om det behövs men annars håller vi oss till en träff varje månad. 
– adept från Angeredsgymnasiet

”Min mentor är jättesnäll och vill hjälpa mig med allt möjligt. Nästa vecka kommer jag få åka med till hennes jobb för att se hur det är att jobba som barnmorska. Ulrika är en bra mentor och jag är tacksam för att ha henne som min mentor.” – adept från Angeredsgymnasiet

”Jag tror att det är känslan att inte vara ensam framför alla jobbsökningsproblemen. Det är bra att ha en person som förstår min situation och vet hur det känns. Det är också väldig viktig att få lyssna på vad en arbetserfaren person tycker.” – adept med högskoleutbildning

Mentorcitat
”Jag har bara positiva erfarenheter, det är tydligt att Öppet Hus drar till sig otroligt ambitiösa ungdomar vilket är roligt, och jag har även kontakt med min tidigare adept. Jag är inte främmande för att vara mentor igen” -mentor på Mannheimer Swartling

”Min adept är verkligen en fantastisk tjej och jag tror inte att hon själv riktigt ser sin styrka med det hon åstadkommit. Tack för att jag får chansen att vara mentor hos er!” mentor och egenföretagare

”Det är roligt att vara med i mentorprogrammet. Jag är sååååå glad att min adept hittade ett annat jobb och det ska bli spännande att se hur hon utvecklar sig dessa månader.” mentor på AB Volvo

 

Godbitar från våren 2015!

 Mentorprogramstatistik

  • 90 par startades 2014
  • 85 par har startats under våren 2015, efterfrågan växer mycket!

Några av vårens aktiviteter
Kickoff på Fryshuset
IKEA studiebesök
Jobbmässor Mentorlunch
Informationsmöten
Hockey med adepter

Save the date!!!
Mentorlunch 13/10

Kommande aktiviteter
Höstmöte (datum ej bekräftat)
Andra sociala och yrkesrelaterade möten

Nytt för i år!

Bästismedlem– 25 företag har redan gått in som bästisar och stöttar Öppet Hus med ett högre belopp, STORT TACK!

 

Trevlig sommar!

Vi ses och hörs i augusti!

 

/ Öppet Hus, Astri & Sofiasv_SESwedish