Tack för i år!

Tack för i år!

Här kommer en kort sammanfattning av Öppet Hus år 2017.

Föreningen har under året mött hundratals unga personer från olika delar av världen. En del av dem med historier man inte ens kan drömma om.

Vi har närmare 130 mentorprogram igång vid slutet av 2017.
I vårt nätverk finns nu över 65 unika internationella bakgrunder som vi ser som en enorm styrka och som vi stolt vill ta vara på. Tänk hur mycket nytänk och dynamik dessa personer kommer kunna ge våra företag, institutioner och myndigheter!
Öppet Hus möjliggör att personer som kanske aldrig skulle ha träffats träffas. Vi ser att våra mötesmetoder är välfungerande och bidrar till personlig utveckling för både adepter och mentorer.

Många aktiviteter har ägt rum under året. Och nya samarbetspartners vill engagerar sig i verksamheten.

Öppet Hus Stipendiemottagare 2017
Mikaela Aronsen, Yoonis Hassan och Mohammed Ali
Läs deras motiveringar och mer om deras samhällsengagemang på www.oppethus.se
IMG_7342

 

 

 

 

Ny finansiering:
Under hösten fick vi ett mycket glädjande besked från Jane och Dan Olssons stiftelse om ett beviljat ett långsiktigt bidrag till Öppet Hus. Vi är mycket stolta och glada över det!

JADO webb

 

 

 

 

 

 

 

 

Adept:

”Mentorprogrammet funkar verkligen utmärkt. Tack vare er och min mentor öppnades nya dörrar och utmaningar för mig. För oss som nyss kommit till Sverige är att hitta jobb på egen hand kanske 10%, i alla fall är det min åsikt. Men genom Öppet hus får man stor chans och framför allt många kontakter inom sin bransch som i sin tur kan leda till en anställning.”

Mentor:

”Att träffa min adept är som att öppna fönstret och få in en frisk fläkt av intelligens, energi och ambition. Jag, och alla som möter henne, slås av häpnad över allt som hon har lärt sig och åstadkommit under en så kort tid i sitt nya land. Sverige har definitivt fått en ny ekonom-stjärna!”

Tack till alla ni som engagerar er i Öppet Hus!

Vi önskar er alla en härlig avslutning på året och ser fram emot att köra igång igen i januari 2018!

// Öppet Hussv_SESwedish