Stipendiemottagare 2017

Stipendiemottagare 2017

Öppet Hus delar årligen ut stipendier till unga Göteborgare som med sitt handlande visat prov på företagsamhet, initiativförmåga och en medvetenhet och vilja att stå som förebild och visa på gott ledarskap för unga människor. De unga som kan komma ifråga för ett stipendium har en historia att berätta och kan inspirera andra. Stipendiet kan användas till all form av vidareutbildning.

2017 års stipendier gick till följande viktiga förebilder.

 

Motivering:

Mikaela Aronsen sticker ut i Hammarkullen och är en känd profil. Hon studerar till pedagog på Göteborgs universitet. Mikaela är viktig i föreningslivet och har kämpat för mer idrott för tjejer. Hon spelar i Hammarkullens Basketklubb och coachar yngre tjejer. Mikaela arbetar också på Minimix fritidsgård för barn mellan 10 – 12 år i Hammarkullen och med Street Games i Angered. Hon har ett stort socialt engagemang och är en fantastisk förebild och eldsjäl. Mikaela Aronsen är en duktig inspiratör med positiv attityd och hon ställer alltid upp för andra.

Yoonis Hassan är en sann föreningsmänniska som alltid ställer upp för alla i Bergsjön SK. Yoonis är anställd som Föreningssamordnare på Förvaltningen i Östra Göteborg, ett uppdrag han brinner för. Han är engagerad i föreningsvandring, helgidrott och läxhjälp. Man lyssnar till Yoonis som är en klok och mycket respekterad man. Han har ett mycket gott anseende bland de somaliska grupperna i Göteborg och även nationellt. Yoonis Hassan är en fin inspiratör och en omtyckt samarbetspartner.

Mohammed Ali tog initiativ till Minimix i Hammarkullen en fritidsgård för barn mellan 10 – 12 år. Han började helt ideellt men Minimix är numera en kommunal fritidsgård och Mohammed är nu anställd på deltid vid sidan av sina studier på Folkhögskolan i Angered. Målet är att studera till socionom. Mohammed är en mycket engagerad kille och han är en samlande kraft för det goda i samhället. Han har många strängar på sin lyra: han är också en duktig poet och är en av arrangörerna till Ortens bästa poeter.  Ingenting känns omöjligt för Mohammed Ali, han har en stor potential och är verkligen en god förebild för unga.

Läs mer om föregående års mottagare på länken nedan.

Stipendiumsv_SESwedish