Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

 

Hej,

Vi vill börja med att tacka alla fantastiska människor som engagerar sig och är en del av Öppet Hus. Det har varit ett fullspäckat år med många roliga aktiviteter och många intressanta möten.

I skrivande stund har 140 mentorpar startats under året! Detta tack vare alla som ställer upp och ser hur viktigt det är med mentorprogram och personliga möten. Tack vare alla engagerade har många kommit ut i jobb, praktik och studier. Ett steg närmare arbetsmarknaden och ett steg närmare inkludering, och kanske en vän för livet.

Vår plan för 2019 är att fortsätta verksamheten på liknande sätt. Efterfrågan att få en mentor och att få vara delaktig i våra aktiviteter ökar stadigt. Vi försöker utveckla och utvärdera metoderna på bästa sätt. Nästa år kommer vi också igång med Alumniförening för tidigare adepter.

Öppet Hus måste engagera ännu fler mentorer och samarbeta med fler företag.

Ert engagemang betyder mycket för vår verksamhet och för vårt fortsatta arbete i syfte att integrera fler nyanlända i Göteborg. Vi ser att samhällsnyttan är stor och att vi vill ta tillvara på den potentiella arbetskraft som finns hos personer med utländsk bakgrund.

Vi hälsar Cybercom Group välkommen som ny medlem.

Under hösten har vi haft en Kickoff och ett välbesökt höstevent på Världskulturmuseet (bilder finns på vår hemsida under fliken ”Bilder”). Tillsammans med våra adepter har vi bl.a. varit på jobbskola på TRR, besökt jobbmässor, företag och Angeredsgymnasiet. Höstens mentorlunch var helt fullsatt!

Öppet Hus Stipendiemottagare 2018
Ramza Josoph och Barzan Abdulrahman
Läs motiveringar och mer om deras samhällsengagemang på www.oppethus.se

Adept: ”Det var jättekul att träffa er. Det var en bra dag för mig, det kändes bra : ) Tack för att ni fortfarande bryr er om oss även efter mentorprogram är slut. Det betyder mycket för mig.”

Mentor: ”Det har varit ett sant nöje att lära känna honom och att vara hans mentor via Öppet Hus. Jag har en stor respekt för hans intelligens, inställning, personlighet och drivkraft som sammantaget gör att jag inte tvivlar en sekund på att han har en spännande och givande framtid. Jag vill ge mina varmaste rekommendationer till alla som är i behov av att anställa en lärande, härlig och driven medarbetare.”

Vi önskar er alla en God Jul och en härlig avslutning på året. Vi ser fram emot ett spännande 2019!

Astri & Segen

”Vi vill bidra till en öppnare arbetsmarknad – tillgänglig för alla oavsett bakgrund. Vi tror på arbetets kraft att skapa ett starkare, varmare och mer inkluderande Göteborg.”sv_SESwedish