”Från självförtroende och självkänsla till ledarskap och politik ” med David Lega

”Från självförtroende och självkänsla till ledarskap och politik ” med David Lega

Igår besökte Öppet Hus Göteborgs kommunalråd David Lega och Stadshuset i Göteborg. Vi var cirka 25 deltagare och vi fick höra en mycket intressant föreläsning om och av David. Kvällen inleddes med föreläsningen, det bjöds på kort fika och efter fortsatte vi med ett öppet samtal där vi pratade om hur vi kan göra Göteborg till en ännu bättre stad. Vi fick också en liten rundvandring i Stadshuset och ett besök på Davids kontor där han har en inramad boxningshandske som tillhört Muhammad Ali på väggen.

David föddes i Göteborg 1973 och är idag en mycket uppskattad och framgångsrik talare och politiker över hela Sverige. Det är gripande och  inspirerande att höra om Davids resa från då han föddes med ett handikapp, som innebar att han var förlamad i båda armarna och saknade muskler i benen, till hur han blev en mycket framgångsrik idrottare som tävlat i bland annat i paralympiska spelen i Sydney år 2000. Efter sin karriär som idrottare tog han steget att börja arbeta som föreläsare och entreprenör kring personlig utveckling och ledarskap. Idag är David kommunalråd i Göteborg och andre vice partiordförande för Kristdemokraterna.

David har också blivit utsedd till Årets Talare 2004 och Framtidens Ledare 2005.

Tack för ett mycket positivt, glatt och intressant besök hos er i Stadshuset hälsar Öppet Hus. Efter mötet kändes det som man kan påverka mycket i livet själv, man måste bara göra det!

David Lega bild1. David Lega bild2sv_SESwedish